radiatorombouw: 5 tips -5 tips om schade te voorkomen

radiator conversie

radiatorombouw: 5 tips -5 tips om schade te voorkomen

Een radiatorombouw, ook wel radiatorette genoemd, is een goedkope en gemakkelijke manier om het uiterlijk van uw auto te veranderen. Het wordt meestal gedaan aan de zijkant van de motorruimte door de radiator te verwijderen. Bij deze procedure moet u de radiator verwijderen, evenals de luchtuitlaten en leidingen en eventuele bijbehorende beugels en slangen. Om schade aan het radiatorsysteem te voorkomen, moet u de radiator afdekken met radiatorbekleding – een soort plastic buis die aan de radiatorbehuizing is bevestigd en de radiator en zijn kanalen afdicht.

Als u van plan bent het radiatorsysteem van uw auto te veranderen, maar geen toegang heeft tot een motorreparatiewerkplaats, kunt u een radiatorbekleding kiezen die sterk lijkt op de fabriekslook. U kunt kiezen voor die met kant-en-klare kanalen om de radiator gemakkelijk in het radiatorsysteem te kunnen plaatsen, en voor die met kant-en-klare afdichtingen zodat het koelkanaal goed wordt beschermd radiatorombouw onwrikbaar. Wees echter voorzichtig bij het kiezen van een bekleding, omdat deze perfect en veilig moet passen. Behalve dat u het radiatorsysteem perfect kunt afstemmen, moet u er ook voor zorgen dat u die koopt met bijpassende afdichtingsmiddelen. Het gebruik van generieke afdichtingsmiddelen kan leiden tot schade aan uw motor omdat het de afdichting van de radiatorbekleding kan verzwakken, waardoor vocht in het koelsysteem kan sijpelen.

Installeer de radiateur altijd dicht bij de motor om lekkage van olie en brandstof te voorkomen. U kunt deze ombouwtips voor radiatoren bekijken -5 tips voordat u de motor van uw auto start. Als u niet zeker weet hoe u uw radiator moet installeren, vraag dan hulp aan een professional. Vergeet bovendien niet de radiatorbekleding te gebruiken terwijl deze nog in de verpakking zit. Op deze manier kunt u de best mogelijke bescherming krijgen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over lekken.

Klik hier om meer te lezen: 123ombouw