Gezondheids- en veiligheidsschendingen bij foodtruck- en caféactiviteiten vermijden

foodtruck

Gezondheids- en veiligheidsschendingen bij foodtruck- en caféactiviteiten vermijden

Een foodtruck is meestal een groot elektrisch of gasaangedreven voertuig, meestal uitgerust met een grill, een koeler om bevroren voedsel in te bewaren, planken om bederfelijke etenswaren op te slaan en werkbladen om voedsel op te bereiden, naast andere voorzieningen. Sommige, zoals ijscowagens, verkopen gewoon kant-en-klaar of bevroren voedsel; anderen hebben binnenkeukens en bereiden voedsel buiten het terrein; en anderen verwarmen vooraf bereid voedsel van buiten de locatie. Veel mensen genieten zowel van de voordelen van het gemak van een foodtruck als van de verse smaak van thuis bereid voedsel. Eigenaren van foodtrucks melden zelfs veel positieve eetervaringen en grote klanttevredenheid wanneer ze hun vrachtwagens gebruiken om onderweg te koken en het eten van hun klanten te serveren. Ze kunnen gemakkelijk de meest verse zeevruchten, kip, rundvlees en andere voedingsmiddelen van de lokale markten halen, het voedsel rechtstreeks aan hun klanten leveren en het vervolgens snel en effectief serveren wanneer klanten klaar zijn.

Foodtruckactiviteiten hebben echter vaak een paar problemen die erop kunnen wijzen dat ze onmiddellijk toezicht en training nodig hebben . Hoewel het zeker niet ongebruikelijk is dat de meeste operators van foodtrucks verder gaan dan hun plicht en de lokale gezondheids- en sanitaire autoriteiten in gevaar brengen omdat ze vinden dat het gemakkelijker is om weg te komen met kleine overtredingen in plaats van hoge boetes te betalen, is het niet ongebruikelijk voor overtredingen citaten tot gevolg hebben. Gezondheids- en sanitaire functionarissen adviseren exploitanten met een ticket niet om overtredingen gewoon te negeren en het citaat te melden aan de verzekeringsmaatschappij van de foodtruck-exploitant, maar in sommige gevallen kan het citaat en de resulterende boete het moeilijker maken om de foodtruck te blijven bedienen in afwachting van de resultaten van een beroep. Als de lokale gezondheidsautoriteit bijvoorbeeld besluit om de exploitanten van een foodtruck die een citaat negeerde, een boete op te leggen, kan de truck worden gedwongen te stoppen tot de uitkomst van de hoorzitting in hoger beroep. Het is belangrijk voor operators om te begrijpen dat ze in sommige gevallen verplicht zullen zijn om voor gezondheids- en sanitaire functionarissen te verschijnen en het is het beste voor hen om zich bewust te zijn van deze mogelijkheid, zodat ze proactief kunnen zijn bij het vermijden van een citaat.

Een ander probleem dat eigenaren van foodtrucks waarschijnlijk zullen tegenkomen, is sanitaire voorzieningen. Veel foodtrucks zijn slecht onderhouden en trekken waarschijnlijk door voedsel overgedragen ziekten aan. Het is belangrijk dat operators ervoor zorgen dat ze regelmatig de sanitaire richtlijnen volgen. Als een foodtruck geen sanitair systeem heeft, is het waarschijnlijk dat gezondheids- en sanitaire functionarissen een aanklacht indienen voor onreine apparatuur.

Meer info over dit artikel: https://toettoetfood.nl